ALKIN & SPEE3D ÇÖZÜM ORTAKLIĞI | Alkın Kompresör
İletişim Bilgilerimiz

+90 232 782 22 90

Kazımkarabekir Mah. Bekir Saydam Cad. No:94/1 Torbalı/İzmir

alkin@alkin.com.tr

ALKIN & SPEE3D ÇÖZÜM ORTAKLIĞI

Alkın Kompresör San. ve Tic. Ltd. Şti. olarak ülkemizin yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesi vizyonu kapsamında 2007 yılında Milli Gemi (MİLGEM) ile başlayan savunma sanayi yolculuğuna birçok savunma sanayi projesini hayata geçirmiş ve başarı ile tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşamaktadır. 2016 yılında denizaltılarda kullanılmak üzere tasarlanan ilk 1500 lt/dk debili kompakt su soğutmalı yüksek basınç hava kompresörünün üretimi gerçekleştiren Alkın kompresör son olarak (L-400) TCG ANADOLU Çok Maksatlı Amfibi Gemisi projesinde yer almış. Proje kapsamında gemide kullanılmak üzere 0-350 Bar arasında Yüksek Basınç Solunum Havası, Orta ve Alçak Basınç Kompresör Sistemi ile Azot Üretim Sisteminden oluşan 12 adet kompresör Alkın kompresör tarafından teslim edilmiştir.

Alkın Kompresör San. ve Tic. Ltd. Şti. farklı sektörlere hitap eden ürünleri ile, hızlı ve kaliteli servis anlayışı çerçevesinde üretim faaliyetlerini 10000 m2’si kapalı olmak üzere toplam 32000 m2’lik Torbalı/İzmir’de yer alan yeni fabrikasında gerçekleştirmeye devam etmektedir.  İç ve dış piyasalardaki tanınırlığı, artan ihracat kapasitesi ve %80’in üzerindeki yerlilik oranı ile Türkiye’nin ilk ve tek yüksek basınç solunum havası kompresörü üreticisi olan Alkın Kompresör katılım sağladığı fuar, konferans ve sempozyumlarla adından yurt dışında da söz ettirmektedir. Son yıllarda Amerika’da düzenlenen Fabtech, Best Practies, Dema Show gibi sektörün önemli fuarlarına katılarak adından sıkça söz ettiren Alkın Compressors aldığı olumlu geri dönüşlerle ülkemizi temsil etmeye devam etmektedir.

Bu olumlu geri dönüşlerin sayesinde yakın zamanda dünyanın önde gelen patentli Soğuk Sprey Katkı İmalatı (CSAM) teknolojisini kullanan metal 3D yazıcıların ve entegre sistemlerin araştırma, geliştirme ve teslimatını gerçekleştiren sektöründe lider metal katmanlı üretim teknolojisi şirketi olan SPEE3D ile çözüm ortaklığı anlaşması yapılmıştır. Çözüm ortaklığı çerçevesinde Alkin ve SPEE3D, yalnızca SPEE3D'nin yazıcılarında kullanılan özel bir kompresör geliştirmek için çalışmalara başladığını 2-4 Mayıs 2023 tarihleri arasında Chicago/AB’ de gerçekleşen dünyaca ünlü RAPID+TCT Konferansında SPEE3D firması değerli iş ortakları, şirketlerini ve teknolojilerini temsilen stantta yer alarak duyurmuştur.

Alkın Compressors Amerika CEO’su Nitin G. Shanbhag RAPID+TCT Konferansına katılım sağlamış ve SPEE3D standında ziyaretçileri ağırlamıştır. Sayın Shanbhag “ALKIN & SPEE3D arasında başlatılan iş ortaklığından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirmiştir.”

 

map-pin-point
UP